Mmmmmm......hjemmelagd julesnop!!
Marsipan og seig"klumper".
Jeg syns det er ekstra koselig med litt hjemmelagd snop i jula. Fant
oppskrift på seigklumper på et forum før jul i fjor som måtte prøves.
De slo skikkelig godt an her i huset, så disse må vi
ha i år også.
Den deilige marsipanen er det mamman min som står bak, men
Andreas og Cathrine har pyntet......hjemmelagd marsipan er helt
klart best!
Seigmenn/Klumper
3 dl sukker
1 1/2 dl vann
8 plater gelatin
1 pakke dessertgele
Bland vann og sukker i en kjele.
Rør om av og til inntil det koker opp.
La sukkerlaken koke på svak varme i 20 min.
Legg gelatinplatene i bløt i 10 min.
Klem ut det meste av vannet.
Ta kjelen med sukkerlaken til side og tilsett gelatin og gelepulver.
Rør til alt er godt oppløst.
Hell blandingen på et bakepapir i en form så det blir ca 1 cm. tykt lag.
Stå kjølig til det er skikkelig stivt.
Hvelv gelleen over på et sukkerdekket papir og klipp gellen i biter.
Vendes i sukker til alle snittflater er dekket av sukker.
Oppbevares kjølig i tett boks eller glass.
Marsipan og seig"klumper".
Jeg syns det er ekstra koselig med litt hjemmelagd snop i jula. Fant
oppskrift på seigklumper på et forum før jul i fjor som måtte prøves.
De slo skikkelig godt an her i huset, så disse må vi
ha i år også.
Den deilige marsipanen er det mamman min som står bak, men
Andreas og Cathrine har pyntet......hjemmelagd marsipan er helt
klart best!
Seigmenn/Klumper
3 dl sukker
1 1/2 dl vann
8 plater gelatin
1 pakke dessertgele
Bland vann og sukker i en kjele.
Rør om av og til inntil det koker opp.
La sukkerlaken koke på svak varme i 20 min.
Legg gelatinplatene i bløt i 10 min.
Klem ut det meste av vannet.
Ta kjelen med sukkerlaken til side og tilsett gelatin og gelepulver.
Rør til alt er godt oppløst.
Hell blandingen på et bakepapir i en form så det blir ca 1 cm. tykt lag.
Stå kjølig til det er skikkelig stivt.
Hvelv gelleen over på et sukkerdekket papir og klipp gellen i biter.
Vendes i sukker til alle snittflater er dekket av sukker.
Oppbevares kjølig i tett boks eller glass.
5 kommentarer:
Dette så skikkelig digg ut.. du må gjerne ta med smaksprøver i kveld..hehehe
Deilige julegodter! Takk for at du deler oppskriften!
Nam! De seigklumpene så gode ut :-) Liker ikke marsipan jeg da, så det er ihvertfall noe jeg ikke legger på meg av i jula, hehe...
Å, de seigklumpene så gode ut! Bare én unødvendig opplysning i oppskrifta di: Oppbevares kjølig i tett boks eller glass...
Disse hadde nok jeg spist opp lenge før jeg hadde lagret dem, Mona...
Kos dere på treff i kveld!
Disse så skikkelig gode ut....min favoritt er seigmenn så da er nok dette noe for meg!!Skal prøve meg på dette til uka. Takk for at du deler!!
Legg inn en kommentar